SAVI PINNOITTEET

TERVEELLINEN JA KAUNIS

Savi on yksi vanhimmista ja terveellisimmistä rakennusmateriaaleista. Savipinnoitteet ovat uniikkeja koska niissä yhdistyvät terveellisyys ja visuaalisuus. Savi on erityisen muovailtava materiaali. Koska siitä on helpompi muotoilla kuin muista materiaaleista, se tarjoaa meille laajan skaalan sisustuspintoja. Savesta voidaan tuottaa yksilöllisiä piirteitä sisustukseen, vapaasti muovaamalla seinäpintoja, niin rakenteellisesti kuin muodollisesti. Savipinnoitteiden edut on tunnettu jo useampia sukupolvia.  Tutustutaan niistä muutamiin tärkeimpiin.

I Ne ovat luonnollinen kosteuden tasapainottaja, ne antavat ja imevät kosteutta, johtuen huoneessa tapahtuvista vaihteluista. Savipinnoitteet imevät kosteutta huoneesta ja antavat sitä takaisin kun, huoneilma kuivuu liikaa.

II Painonsa vuoksi, savi imee lämpöä hyvin ja luovuttaa sitä huoneen viiletessä.

III Savi vähentää ilman pölyisyyttä sekä muita hiukkasia.

IV Savi kykenee sitomaan ja neutraloimaan hajuja.

V Savet eristävät sähköä sekä sähkömagneettista säteilyä.

VI Savi parantaa huone akustiikkaa. Saven huomattava massa tuottaa paremman akustisen eristyksen, jota voidaan vielä vahventaa, lisäämällä epätasaista, ääntä erottelevaa pintaa.

VII Savi on luonnollista ihmisen keholle, ja siitä syystä se ei aiheuta ärsytystä eikä allergista reaktiota.

VIII Savi ei ole tulen arkaa. 

IX Seinät jotka on pinnoitettu savilaastein säilyttävät kosteudenläpäisykyvyn.

X Huoneita jotka on pinnoitettu savilaastein kuvastaa hyvin, ystävällinen mikroilmasto sekä miellyttävä tuoksu.

Me työskentelemme 100-prosenttisesti luonnollisilla Saviukumaja:n savilaasteilla. Laastit on testattu Saksan maapinnoite standardien mukaisesti. Testien perusteella Saviukumaja:n savilaastit kuuluvat korkeimpaan kestävyysluokkaan SII.